Διάγγελμα παροχών από τον Τσίπρα: Μας θύμισε την εποχή που πρόδιδε το «ΟΧΙ» και το έκανε «ΝΑΙ»


Ημερομηνία δημοσίευσης : 09/12/2016 | 16:58 | Πηγή

 

Ξαφνικό διάγγελμα του Τσίπρα είχαμε χθες το βράδυ και όπως όλοι γνωρίζουμε ο Τσίπρας βγάζει διαγγέλματα μονάχα όταν προετοιμάζεται για μία μεγάλη απατεωνιά.

Χθες βγήκε και έταξε λαγούς με πετραχήλια, θυμίζοντας τον Σαμαρά σε παλαιότερες εποχές που βλέποντας ότι χάνει πολιτικό έδαφος έλεγε ότι θα «επιστρέψει το πρωτογενές πλεόνασμα» στον Λαό.

Το ουσιαστικό νόημα των δηλώσεων του Τσίπρα, πέρα από τις φανφάρες για 13η σύνταξη και «αντισυμμετρική» μοιρασιά των πλεονασμάτων είναι ακριβώς το ίδιο. Ο Τσίπρας βλέπει ότι το κόμμα του καταποντίζεται, παράλληλα ετοιμάζεται για την υπογραφή μίας ακόμας συμφωνίας και έτσι επιλέγει να «μοιράσει το πρωτογενές πλεόνασμα».

Βέβαια, λίγες μέρες πριν, ο Τσακαλώτος υπέγραψε την αποδοχή πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% για 3 έως 10 χρόνια, οπότε δεν υπάρχει και πολύ... περίσσευμα για να μοιράσει, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για έναν λαοπλάνο της αριστεράς.

Αυτό που κάνει ο Τσίπρας είναι από την μία να κοροϊδέψει τον Λαό με ψεύτικα επιδόματα, που ουδέποτε πρόκειται να δώσει και παράλληλα να κοιτάξει τις αντιδράσεις των διεθνών τοκογλύφων. Τα επιδόματα έτσι κι αλλιώς θα μεταφερθούν χρονικά για «μετά τις εκλογές», συνεπώς οι εξαγγελίες και τα διαγγέλματα είναι τσάμπα.

Αν ο Τσίπρα δει στήριξη από τους διεθνείς τοκογλύφους, όπως είχαν πράξει στην περίπτωση των εξαγγελιών Σαμαρά, θα κλείσει άρον άρον την αξιολόγηση, θα υπογράψει τα νέα μέτρα, αν απαιτηθεί θα τα ψηφίσει κιόλας και μετά θα κραδαίνει την 13η σύνταξη ως προεκλογικό σύνθημα για το μπαλκόνι.

Αν οι διεθνείς τοκογλύφοι δείξουν δυσαρέσκεια απέναντι στις εξαγγελίες του, θα στήσει ένα επικοινωνιακό σόου «σκληρής διαπραγμάτευσης», προκειμένου να πάρει πίσω τις εξαγγελίες του ή θα προχωρήσει σε άμεση προσφυγή στις κάλπες πριν υλοποιήσει το διάγγελμά του, χρησιμοποιώντας το και πάλι ως προεκλογικό σύνθημα, που θα ξεχαστεί μετά τις εκλογές, ακόμα και αν τις κέρδιζε ο Τσίπρας.

Το γεγονός ότι οι πρώτες αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες δείχνουν έκπληξη μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μάλλον ζούμε την δεύτερη εκδοχή. Ουσιαστικά ο Τσίπρας ετοιμάζεται να πετάξει την «καυτή πατάτα» του 4ου Μνημονίου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, φροντίζοντας για την διάσωση όσο μεγαλύτερων ποσοστών του Σύριζα γίνεται.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω σχετική ανακοίνωση:

«Ο πολιτικός απατεώνας Τσίπρας άρχισε τις μαϊμού παροχές για να καλύψει το ξεπούλημα της Ελλάδος στα κοράκια του ΔΝΤ.»

Βίας

Άνθρωπο που δεν αξίζει μην τον εγκωμιάζεις, επειδή είναι πλούσιος.

Πριήνη, 6ος αιώνας π.Χ.

Σχετικες ειδησεις