Συναγερμός στη Κύπρο: Αεροπειρατεία σε Airbus Α-320 της Egypt Air που προσγειώθηκε στη Λάρνακα


Ημερομηνία δημοσίευσης : 29/03/2016 | 11:25 | Πηγή

της Μαρίνας Νικολάκη

 

To Al Arabiya όπως και το Associated Press μεταδίδουν πώς είναι ζωσμένος με εκρητικά ο αερπειρατής που πιθανότατα είναι Λίβυος και ζητά πολιτικό άσυλο, καθώς και ότι υπάρχει υποψία πως μέσα στο αεροπλάνο υπάρχει βόμβα. Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν απελευθερωθεί 20 άτομα Αιγυπτιακής καταγωγής.

 

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στις κυπριακές αρχές για αεροπλάνο των Αιγυπτιακών Αερογραμών στο οποίο έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία. Ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Καίρο-Αλεξάνδρεια οι αεροπειρατές ζήτησαν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Κάτι που έγινε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αιτήματα των αεροπειρατών.

 

Τo Airbus A320 εκτελούσε εσωτερική πτήση στην Αίγυπτο και λίγο μετά τις 8:20 το πρωί εισήλθε στο FIR Λευκωσίας, ζητώντας να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω αεροπειρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αεροπειρατές ζήτησαν από τους πιλότους να οδηγήσουν το αεροσκάφος στην Λάρνακα.

 

 

To Airbus που εκτελούσε την πτήση Αλεξάνδρεια -Κάιρο απογειώθηκε λίγο μετά τις οκτώ το πρωί και στη συνέχεια άλλαξε πορεία με κατεύθυνση την Κύπρο.  Αυτή την ώρα, το αεροπλάνο βρίσκεται στο χώρο ασφαλείας του αεροδρομίου Λάρνακας προς την περιοχή Μακένζι.  

 

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν στήσει επιχείρηση, ωστόσο μέχρι στιγμής οι αεροπειρατές δεν έχουν εκφράσει οποιοδήποτε αίτημα. Ενήμερος για τις εξελίξεις είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.Πρόκειται για την πτήση ΜS 181 από Αλεξάνδρεια προς Κάιρο, των αιγυπτιακών αερογραμμών, της Egypt Air ένα Airbus A320 με 81 επιβαίνοντες.

 

Η αστυνομία της Κύπρου έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό και ήδη έχει συγκληθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου. Οι τελευταίες πληροφορίες ανφέρουν πώς το αεροδρόμιο της Λάφρνακας έχει κλείσει και οι άλλες πτήσεις οδηγούνται στην Πάφο.

 

Αυτή την ώρα βρίσκονται στο αεροδρόμιο ειδικοί διαπραγματευτές. Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για έναν αεροπειρατή. Επίσης πληροφορίες τον θέλουν να προτίθεται να απελευθερώσει γυναίκες και παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής.

 

Στο αεροδρόμιο μετέβη ο ΕΑΟ (Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός) της Κυπριακής Αστυνομίας. Έχει ζητηθεί να απομακρυνθούν τα περιπολικά της αστυνομίας για να γίνει αποβίβαση των γυναικόπαιδων.

 

Επίσης, στην Κύπρο, έχει στηθεί κέντρο διαχείρισης κρίσεων στο υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, Αμυνας, Συγκοινωνιών και Δημοσίας Τάξης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και οι πτήσεις εκτρέπονται προς άλλα αεροδρόμια.

 

 

 

 

 

 

 

Η κυπριακή αστυνομία, αλλά και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσαν την αεροπειρατία. «Ο πύργος ελέγχου του αεροδρομείου της Λάρνακας ενημερώθηκε στις 08:30 ότι στο αεροπλάνο των αιγυπτιακών αεροραμμών έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία», ανέφερε αστυνομική πηγή στο Cyprus Weekly προσθέτοντας ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Λάρνακα στις 08:50. 

 

Η αστυνομία της Κύπρου έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό και ήδη έχει συγκληθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, ενώ στο αεροδρόμιο έχουν μεταβεί άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Κύπρου, αλλά και ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους. 

 

 

 

Χίλων

Μην μισείς τη μαντική.

Σπάρτη, 6ος αιώνας π.Χ.

Διαδώστε το :

Σχετικες ειδησεις