Πώς να συλλέξετε βρόχινο νερό για τον κήπο σας με λιγότερα από 100 ευρώ


Ημερομηνία δημοσίευσης : 10/01/2014 | 14:59 | Πηγή

Τα συγκεκριμένα βαρέλια συλλογής βρόχινου νερού κοστίζουν λιγότερο από 100 ευρώ ΚΑΙ μπορείτε να το κατασκευάσετε μόνοι σας με ευκολία. Λειτουργεί, όμως, με την ίδια αποτελεσματικότητα με αυτή των ακριβών βαρελιών του εμπορίου. στην συνέχεια ΤΟΥ άρθρου θα λάβετε λεπτομερείς οδηγίες για την κατασκευή του, ώστε να είστε σε θέση να ξεκινήσετε να συλλέγετε βρόχινο νερό στην αμέσως επόμενη βροχόπτωση.

Είναι πολύ εύκολο να κατασκευάσετε Τα δικά σας βαρέλια συλλογής βρόχινου νερού από τύμπανα με πλαστικές μεμβράνες (Σ.Σ. pentapostagma.gr – plastic drums) η κάδους απορριμμάτων. Ξεκινήστε πραγματοποιώντας μια διαδικτυακή αναζήτηση Για «μπουκάλια» η «εμπορευματοκιβώτια» (containers) ώστε να βρείτε ένα πλαστικό τύμπανο 55-γαλονιών ανοικτής κεφαλής με κάλυμμα, που κοστίζει περίπου 60 ευρώ. Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε ένα μεταχειρισμένο βαρέλι μιλώντας με προϊστάμενους πλυντηρίων αυτοκινήτων, καθώς αγοράζουν Σαπούνι Και Κέρι σε βαρέλια. εάν δεν μπορείτε να βρείτε το container της αρεσκείας σας, μπορείτε να αγοράσετε ένα μεγάλο οικιακό κάδο απορριμμάτων (αξίας περίπου 35 ευρώ) σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα με οικιακή είδη. τα υπόλοιπα υδραυλικά εξαρτήματα που θα χρειαστούν κοστίζουν συνολικά περίπου 40 ευρώ.

 

Διαδικασία κατασκευής

Τοποθετήστε το τύμπανο κοντά σε μια υδρορροή, ανοίξτε μία τρύπα στην πλευρά που βρίσκεται κοντά στον πάτο και βιδώστε μια βαλβίδα αποστράγγισης. αν και αυτή είναι μια μέθοδος εγκατάστασης που θα σας βολέψει εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε αυτόματη μάνικα ποτίσματος στον κήπο σας, εντούτοις εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε ποτιστήρι χειρός, θα χρειαστεί να ανυψώσετε το βαρέλι ΣΕ ένα υψηλότερο σημείο στήριξης ώστε να επιτυγχάνεται υψηλότερη πίεση νερού.

Ανοίξτε τρύπες στον πάτο των βαρελιών με ένα τρυπάνι 2-1/4’’. στη συνεχεία βιδώστε ένα 2-1 αρσενικό ηλεκτρικό σπείρωμα (γκρι PVC) προσαρμογέα αγωγού (οι ηλεκτρικοί προσαρμογείς αγωγών δεν είναι κωνικοί όπως οι προσαρμογείς υδραυλικών εγκαταστάσεων, ΚΑΙ Έτσι μπορείτε να τους συσφίξετε προς τα κάτω ΣΕ «Όλη ΤΟΥΣ τη διαδρομή»). Συγκολλήστε μια λεπτή χάντρα σιλικόνης γύρω από το άνοιγμα και βιδώστε έναν ηλεκτρικό Σύνδεσμο σπειρώματος PVC ώστε να συνενώσετε το βαρέλι μεταξύ των δύο εξαρτημάτων. στη συνέχεια, κολλήστε μαζί τα τμήματα των 2-1. τον σωλήνα PVC, τις συνενώσεις (για να γίνεται ευκολότερα η αποσυναρμολόγηση την περίοδο του χειμώνα), τους μειωτήρες και τις βαλβίδες. Μπορείτε, ταυτόχρονα, να εγκαταστήσετε έναν σωλήνα υπερχείλισης, ώστε να κατευθύνετε το πλεόνασμα εκεί όπου ακριβώς θέλετε.

Τέλος, ανοίξτε μια τρύπα ΣΕ ένα από τα καλύμματα ΚΑΙ τοποθετήστε μία διαχωριστική σήτα ώστε να διαχωρίζετε τα φύλλα από την κατασκευή σας.

ΠΗΓΗ

Πιττακός

Δεν πρέπει να κακολογούμε τους φίλους ούτε όμως κι τους έχθρους.

Μυτιλήνη, περ. 650 - 560 π.Χ.

Διαδώστε το :

Σχετικες ειδησεις